Ето я професорката от УНСС, която пише тройки за празен лист – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преподавателката, от УНСС проф. Соня Докова, която бе уличена от студент, че пише тройки на студенти срещу предадени празни листи, обвинява медиите, че правят отрицателна кампания срещу университета, отразявайки скандала.

Тя обвини в необективност репортерката на Нова телевизия, която публикува репортажа със студента от УНСС, разкрил за порочната практика на преподавателката. Оказа се, че и самата репортерка е студентка в УНСС и стана обект на академичния гняв заради репортажа си.

Екипът на медията се опитал да се свърже с проф. Докова от момента, в който стана ясно, че тя е писала тройки срещу празни листове, но тя не вдигала телефона си, за да коментира или даде някакво обяснение.

Притисната от обстоятелствата, професорката е излязла в пенсия и така е избегнала наказанието. Най-вероятно обаче е била посъветвана да постъпи така от ръководството на университета.

Междувременно Академичният съвет на УНСС след обсъждане е решил да накаже съвестния студент, който не се е съгласил да предаде празен лист за тройка, а е останал да положи изпит, с последно предупреждение за изключване.

Това стана ясно вчера от думите на ректора на УНСС проф. Стати Статев. Той дори призна, че часто от професорите са настоявали студентът да бъде изключен затова, че е разгласил за тази “нередност”, вместо да се обърне първо към ръководството на ВУЗ-а.

Проблем за ръководството на елитния университет, е и че нередностите се изнасят от репортера Глория Николова, която също е студент в това учебно заведение.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар