Ехтят експлозии: Дронове-камикадзе „Шахид-136“ атакуваха Одеса , Николаев и родния град на Зеленски (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 23 септември следобед беше нанесен мощен удар по цели в Одеса с помощта на ирански Shahed-136, който се намира на въоръжение в руската армия под името „Геран-2“. Поредица от експлозии гърмят из града, съобщава Одесса Инфо.

Най-малко един цивилен е убит,  съобщиха от Оперативно командване „Юг“.  Според говорителят на Одеската администрация Сергей Братчук, руските войски са атакували града с дронове-камикадзе от морето, като има и загинал цивилен.

 

 

 

„Днес Одеса беше атакувана от дронове камикадзета. Два от тях удариха една от сградите в района на пристанището. За съжаление, загина цивилен. Друг дрон беше свален от нашите сили за ПВО“, разкри Братчук.

Според Оперативно командване „Юг“ два дрона са унищожили административната сграда в района на пристанището, а спасителните служби се борят с огъня.

 

 

 

 

Противникът атакува пристанището Очаков (Николаевска област) с ирански безпилотни самолети-камикадзе Шахед-136, един от които удари влекач.

Това съобщи говорителят на оперативното командване „Пивден“ Владислав Назъров, коментирайки ситуацията към 14 часа.

Според него се засилват въздушните атаки с помощта на иранските дронове камикадзе Shahid-136.

„Така отново беше поразена инфраструктурата на пристанището в Очаков – единият от двата атакуващи дрона беше свален от нашите подразделения, другият падна върху пристанищния влекач.

Той допълни, че друг дрон камикадзе „Шахид-136“ е атакувал Кривой Рог, родния град на президента Зеленски. Вследствие на удар в двуетажна нежилищна сграда е възникнал пожар, който бързо е потушен. Дронове „шахиди“ са нанесли удари и по Днепропетровск.

Припомняме, че в средата на август стана известно, че Иран е продал поне хиляда дрона на Русия. На 13 септември отделът за стратегически комуникации на въоръжените сили на Украйна съобщи, че украинските военни за първи път са свалили ирански дрон-камикадзе, близо до Купянск, Харковска област.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар