ЕЦБ пита банките от еврозоната за експозициите им към Credit Suisse – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската централна банка се е свързала с банките, които са под нейно наблюдение, за да ги разпита относно експозицията им към намиращия се в затруднения швейцарски кредитор Credit Suisse, посочиха за Ройтерс източници от банковия надзор, съобщава БНР.

Един от източниците обаче предупреди, че те гледат на проблемите на Credit Suisse като специфични за тази банка, а не като системни.Credit Suisse е на път да загуби близа 20% от пазарната си стойност по време на търговията в сряда, след като най-големият й акционер – Saudi National Bank заяви, че не може да предостави повече подкрепа.


По-рано в сряда и “Уолстрийт джърнъл” съобщи, че надзорните органи на ЕЦБ проучват финансовите връзки между Credit Suisse и банките от еврозоната, като финансовото издание цитира лица, запознати с въпроса.

Също днес председателят на банката, Аксел Леман, коментира пред CNBC, че Credit Suisse се фокусира върху намаляването на риска в баланса си и същевременно отхвърли по-нататъшната правителствена помощ към този момент.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар