ЕЦТП пита министъра на регионалното развитие „Има ли политически чадър над фирмите изпълнители на ремонти на пътища“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само за последната седмица на АМ “Тракия” станаха няколко тежки пътни инциденти. Всички са категоризирани като случили се по вина на водачите. Това оправдание обаче звучи твърде познато и вече доста изтъркано. Ние считаме, че това правителство е съставено от опитни експерти, които добре познават проблемите на пътната безопасност. От идването на служебното управление досега, обаче по пътищата ни загинаха десетки и стотици бяха ранени.

Следва да зададем въпроса дали пътната безопасност е приоритет на управляващите в момента? Задаваме този въпрос, защото инцидентът на АМ “Тракия”, който стана в петък (11.06.2021г.), настъпи на новоремонтирания участък, за който от един месец ЕЦТП подава сигнали чрез медии и всички други възможни канали, че има сериозен проблем с пътната маркировка и тя е невидима. При една от нашите инспекции в ефира на националната телевизия демонстрирахме, че пътната маркировка не покрива нито един стандарт. Повече от месец след нашия сигнал няма реакция на държавата дори и след поредния инцидент, при който загина човек. Нивата на смъртност рязко се вдигат и опасно се приближават към онези от 2019 г. ЕЦТП се обръща към институциите и пита – има ли чадър на фирмата, която е положила маркировка на новоремонтирания участък на АМ “Тракия”, че един месец след като доказахме, че тя е напълно негодна, все още никой не е накарал изпълнителят да премаркира? Силно обезпокоени сме от липсата на каквато и да било загриженост на институциите за пътната безопасност, но също така се питаме къде е широко прокламираната реформа и промяна на статуквото? Как така се изнасят данни за некачествени ремонти и се твърди за откраднати пари, а няма кой да накара един изпълнител да си подмени некачествената маркировка? Считаме, че действията на служебното правителство представляват само и единствено шумни ПР акции, които не само, че не са облечени в никакъв смисъл, ами очевидно не водят до подобряване на състоянието на пътната безопасност.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар