Е.Йончева: Не може Нинова да преговаря за нов кабинет!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Корнелия Нинова е дискредитирана като лидер на БСП. БСП загуби 700 000 гласа на последните избори. Това е катастрофа. Тя подаде оставка, но се кани да участва в преговорите за бъдещото правителство. Това е скандално“, каза евродепутатката Елена Йончева, която е изявен противник на маниера на ръководство на Нинова. Според Йончева оставката е подадена, но само на хартия и от това не следва поемане на отговорност.

В предаването на „Сега“ „(О)позиция“ Йончева обясни, че уставът на партията позволява мястото на подалата оставка Нинова да бъде заето от някой от заместниците й до избирането на нов лидер на партията. „Надявам се, това да се случи в събота, на Националния съвет – че има колеги, които имат смелостта да поведат дружината“, посочи тя. Йончева не посочи имена, но разчита млад социалист да замени Нинова в преговорите. Тя заяви, че това е последният шанс за спасение на БСП.

В четвъртък заседава комисията ЛИБЕ на европарламента, която се занимава на няколко пъти специално с България, корупцията, протестите, Иван Гешев. Йончева съобщи, че ще бъде обсъден докладът от посещението на евродепутатите в България през септември. Какви са изводите им, ще продължи ли мониторингът над изпълнителната власт и прокуратурата, ще получи ли Гешев нова порция въпроси и дали да очакваме арести по високите етажи на властта от европейската прокуратура – отговорите във видеото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар