Е-управление срещу корупцията, модерни Бг пощи, вместо хранилка за олигарси

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Николай Събев е български предприемач, иноватор и визионер. Създател на логистичната група с марката Еконт. Събев преформатира фирмите си – от традиционния им вид в логистична машина – и така те стават лидер в сектора. Влиза в политиката като кандидат на Продължаваме промяната в родния му град Русе.

Дипломиран експерт по Икономика и управление на транспорта. Номиниран е за поста транспортен министър от съпредседателя на ПП Продължаваме промяната Кирил Петков. Николай Събев е основен дарител в Общинската фондация Русе- град на свободния дух, финансира реновирането на емблематични за дунавската ни столица сгради, финансира програми за образование в страната и в родния си град.

Господин Събев, държавната фирма Български пощи финансира всекидневно вестниците на полит.статуквото и на едри олигарси от 1 март 2020 г. и до днес това струва милиони на данъкоплатците, дискриминира други, а в същото време дружеството е трагично изостанало технологично – като експерт и като кандидат не само за депутат, но и за министър на транспорта и технологиите в бъдещото редовно правителство, как бихте коментирали това?

Българските пощи са един от символите на българската държава. Трябва да се прекрати незабавно използването им за политически и други не в полза на обществото цели. Моята мечта е да ги изправим на крака и да заработят с технологии и визия 21 век. Знам как, независимо че на практика ще създам сериозен конкурент на другите играчи в куриерския и пощенския бизнес.

България инвестира 20 пъти повече пари от Естония за електронно управление, но бившата съветска република го има и буквално с раждането си всеки неин гражданин получава много улеснения от това, а у нас при над 2 млрд.лв. потрошени, последното редовно правителство измери свършеното като „10-15%“ от необходимото – какво правим?

Електронното управление не се внедрява по простата причина, че не осигурява физически контакт с държавен чиновник който да направи услуга, сещате се. А в света всичко е онлайн и е в алгоритъма на добрата чистоплътна и прозрачна практика. Решени сме да облекчим гражданите и бизнеса, следователно електронното управление става приоритет също.

Вашият бизнес като създател Еконт е свързан с пристигането на всяко нещо навреме: сега ли е моментът за навлизането на чисто нова партия като Продължаваме промяната в голямата българска политическа каша?

Условията за промяна в нашето общество са назрели до болка. Нужно е само някой да започне работа в тази посока,за да получи пълната обществена подкрепа.Сега е моментът. И Кирил (б.р. Петков), и Асен (б.р. Василев) за краткото си управление като министри показаха, че го могат.

Пламен Валентинов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар