Жалба в ЦИК иска заличаване на партията на Гнома и Пинокио и недопускането им до избори!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оспорена е легитимността на Христо Иванов и Атанас Атанасов поради изтекли правомощия в ръководните органи на „Движение Да, България“ и „Демократи за силна България“, става ясно от жалба пред Централната избирателна комисия до Върховния административен съд.

В нея се настоява за заличаване на регистрацията на коалиция „Демократична България – Обединение“ и недопускането ѝ за участието в изборите за народни представители на 14-ти ноември. „Оспорвам легитимността на предоставените документи, приложени към заявлението поради изтекли мандати и правомощия на ръководните органи на партия „Движение Да, България“ – Националния съвет, и на партия „Демократи за силна България“ – национално ръководство, които по съответните им устави единствено могат да взимат решения относно явяване на избори, да участват в коалиции, както и да излъчват представляващ партията“, се сочи в жалбата.

Данните на подателя са заличени, а инициалите му са И. Г. Според него са нищожни политическото споразумение за участие в изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на двете партии, съставящи коалицията „Демократична България – Обединение“, защото нямало легитимно решение на Националния съвет на „Движение Да, България“ Христо Иванов да представлява партията.

 

Нямало и легитимно решение на националното ръководство на „Демократи за Силна България“ Атанас Атанасов да представлява политическата структура.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар