Жалко, че този човек е бил президент на България!

Росен Плевнелив
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма война между институциите.

Има истини, които българското общество чува от страна на президента.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV по повод разменените остри реплики между президента Румен Радев и Цветан Цветанов.

„Г-н Цветанов това работи – от президентските избори насам неговата работа е да следи какво казва президентът, да го ругае публично, служейки си с квалификации, които не правят чест на нито един политик”, каза Йотова.

„С г-н Радев сме избрани мажоритарно – г-н Цветанов дори не спечели преференциалния вот във Велико Търново”, допълни тя.

По думите ѝ, изказването на Румен Радев за „тъмната площадка” се потвърждава и от докладите на Европейската комисия.
Част от тази „тъмна площадка” е и сделката за ЧЕЗ.

По случая „Скрипал” и българската реакция Йотова коментира, че държавата е реагирала правилно и не е редно да се гонят руски дипломати.

„Запазили сме си ролята на посредници. България е едновременно началник на тези държави и същевременно домакин”, посочи тя.

Според нея, обаче, страната ни след това е изгубила инерция.
„Дори в групата на държавите-посредници има сериозна надпревара.
България все още не е изпуснала влака”, каза вицепрезидентът.

Успешно е досега председателството. Но трябва да реагираме с повече самочувствие като страна-председател”, смята тя.
Като успех тя отчита активизирането на темата за Западните Балкани. Помолена да коментира изказването Росен Плевенелиев относно колениченето ѝ пред руския патриарх Кирил, Йотова каза: „Вие сериозно ли искате да коментирам бившия президент? Жалко, че този човек е бил президент на Република България”.

„Очевидно има някакви други мечти и неща за които мисли. Което е видно и от екрана”, добави тя по негов адрес. На въпроса на водещия Антон Хекимян защо е целунала ръката на руския патриарх, но не и на българския, тя реагира изненадано: „Така ли? Хайде да извадим архива! Ще ми се извините ли, ако това е така?”.

Водещият обясни, че са били излъчени само кадрите, на които Йотова коленичи пред Кирил. По думите ѝ, жестът към Кирил показвал „уважение към Руската православна църква, към ролята ѝ в Освободителната война”.
„Моето уважение към българския патриарх е много по-голямо като към духовен водач. Не смятам, че от това трябва да се прави политика”, каза вицепрезидентът.

Източник: БЛИЦ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар