Жалък рев! Прокуратурата: Правителството иска да настрои обществото срещу главния прокурор

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Категорично се противопоставяме на изказванията на политиците, че Плана за възстановяване зависи от прокуратурата и личността на главния прокурор. Истината е, че той не е обвързан с това. Целта е обществото да се настрои срещу главния прокурор. Това заявиха от прокуратурата на извънреден брифинг.

От ръководството й твърдят, че целта на изпълнителната власт е да манипулира общественото мнение.

„Властта манипулира общественото мнение, за да овладее прокуратурата. Средствата по плана за възстановяване са за справяне с COVID и зеления преход. Европейската комисия няма право да поставя условия, свързани с вътрешната политика“, коментираха от прокуратурата.

Те отхвърлиха информацията, че България ще изгуби милиарди заради главния прокурор и прокуратурата.

„Твърди се, че България ще изгуби милиарди заради главния прокурор. Това не е вярно. Средствата, които се отпускат са на база на плановете на държавите. Твърденията на изпълнителната власт са с цел да защитят политически интереси. Служебното правителство е предложило реформи в прокуратурата и ограничаване на главния прокурор. Европейската комисия не ги изисква“, допълниха от прокуратурата. Те заявиха, че ще изпратят позицията си до Европейската комисия, Посолството на САЩ и други институции.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар