Жандармерията се сдоби с 82-ма нови служители – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

82-ма стажанти от Дирекция “Жандармерия” при Главна дирекция “Национална полиция” тържествено се заклеха да спазват Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Това стана на специална церемония днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР, на която присъстваха Петър Моллов – съветник на министъра на вътрешните работи, комисар доц. д-р Валентин Чочев – заместник-ректор на Академията на МВР, Петър Белчев- заместник областен управител на Пазарджишка област, комисар Ивайло Тишев – заместник-директор на ОДМВР-Пазарджик, комисар Стоян Зайков – директор на ЦСПП-Пазарджик, много роднини и близки на завършващите полицаи.  

С днешното полагане на клетва приключва първоначалната професионална подготовка на стажантите от Дирекция “Жандармерия”. През това време те са придобили знания и умения по правни дисциплини, тактическа, стрелкова, физическа и психологическа подготовка. След кратко въвеждане от опитни и обучени наставници, те ще упражняват реални полицейски правомощия в зоната за отговорност на Зонално жандармерийско управление-София. От представителите на политическото и професионалното ръководство на МВР жандармеристите получиха пожелания за успехи в нелеката си професионална дейност, за здраве и спокойствие в семействата си. Заместник-ректорът комисар доц. Валентин Чочев и директорът на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков връчиха награди на стажантите, постигнали отличен успех в своето шестмесечно обучение.

Водосвет за здраве на всички присъстващи отслужи епископ Яков – втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар