Жандармерия с ножове на кръста се разхожда на жълтите павета…

България, Протести, Странджа
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Става все по очевиден страха на управляващите и партийно представените партии в Парламента от протеста днес.

В София навсякъде се забелязва засилено полицейско присъствие, като има голямо струпване на жандармерия и полиция в района зад парламента, където са разположени палатките на майките на децата с увреждания.

Според очевидци, повечето депутати вече са се изнесли от София, а една част от министерски съвет са свикани в оперативен щаб да следят събитията от близо в централата на ГЕРБ в присъствието на Бойко Борисов, което пък има само две обяснения или ще хвърлят оставка всички заедно и ще го решат според обстоятелствата или ще накарат полицията да смаже протеста със сила.

Второто е по – вероятно, защото Бойко Борисов е поел ангажименти към Меркел и те не включват Оставката му в този момент, за Истанбулската конвенция също е ясно, че ще я приемат, но не го направиха вчера, а отложиха за след десет дни, защото знаеха, че днес ще има протест и още една новина, която да възпламени искрата, като тази за какво се случва в Странджа щеше да запали наистина огъня, който и без това гори, но от кабинета явно си мислят, че тлее.

Малко по – рано днес стана ясно, че Лиляна Павлова е заявила, че този кабинет няма кой да го свали и че изобщо не искала да я занимават с поредните фалшиви новини.

И докато властта се готви за пореден път да оцелее след поредното недоволство, то от цялата страна към София пътуват хора, като първите вече са пристигнали и се отправят към жълтите павета на протеста се очакват над 40 000 човека, като исканията ще са основно за Оставка на кабинета на Бойко Борисов и разпускане на Парламента.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар