Жената на Местан иска да отиде на погребението на загиналото бебе

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан продължава да настоява, че няма вина за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

Според политика неговият “Фолксваген” вече е бил на главния път от Кърджали за Маказа, когато е бил ударен от БМВ-то на Юсеин Ахмед, който пътувал със семейстното си.

Според прокуратурата обаче направените до момента експертизи и разследването сочат, че бившият председател на ДПС е отнел предимството на другия водач, съобщи БТВ.

“Покрусен съм, искрени съболезнования, имам само една молба обаче – да не раздаваме предварително присъди. На снимките се вижда моята кола, станала фронтално на пътя. Но ако съм пресякъл предимство, тази кола трябваше да е ударена отляво, защото завивам отляво. Всички видяхте, че тази кола е непокътната отляво. Ударена е фронтално, от удара се измества и застава даже в посока Гърция и хората, които дойдоха, са мислиха, че е пътувала не към Кърджали, а към Гърция другата кола”, обясни самият Лютви Местан.

“Категорино ударът е в дясното на мен платно, ляво на неговото. Нищо, абсолютно нищо не можех да направая. Спрях, погледнах наляво – нямаше кола, надясно – нямаше кола. Минах в лявото патно и колата застана на пътя на Кърджали, затова ударът е фронтален”, продължи разказа си той.

“Безкрайна е тази трагедия, но вината е друго нещо”, коментира политикът, освободен вчера от ареста срещу 10 хил. лева гаранция. Вече са му повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост за смъртта на 6-месечното бебе на семейството, пътувало в беемвето. По-голямото дете и родителите са с наранявания, но без опасност за живота.

“Съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на починалото дете. Изразила е съболезнования и желание да отиде на погребението. Разбираме болката на тези хора, експертиза, вина – не ги интересува. И аз да съм на тяхно място, ще е само болка”, каза още Местан. Съпругата му Ширин Местан е бивш шеф на Държавната агенция за закрила на детето. Тя е дъщеря на Хасан Али, депутат от ДПС от началото на 90-те години и заместник-министър на земеделието в кабинета на  Стефан Софиянски.

Независими коментари пък коментираха, че кръстовището по пътя за Маказа е прекалено опасно, но според АПИ е консултирано с полицията и не е. Две тежки катастофи вече са ставали на същия участък от пускането му.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар