Жена почина на зъболекарски стол в Благоевград

Жена почина на зъболекарски стол в Благоевград

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

61-годишна жена почина в кабинет по дентална медицина в Благоевград, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден в 1 РУ-Благоевград от ЦСМП в областния град в късния следобед вчера.

Пристигналите на място полицейски служители не са установили следи от насилие. Извършен е оглед на кабинета, разпитани са свидетели  За случая е уведомена Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Бившата банкерка Елка Тодорова от Кочериново е издъхнала по време на манипулация, съобщава в. “Струма”. Младата зъболекарка д-р Валентина Китина опитала да я спаси, веднага я преместила от зъболекарския стол и започнала да й прави сърдечен масаж, но пулсът на пациентката бил слаб и тя издъхнала.

Покойната не е страдала от тежки заболявания, последно имала вирусна инфекция. Тя беше известна сред съгражданите си като писател и поетеса, подготвяла е нова книга за излизане от печат.

Изпълнителна агенция “Медицински надзор” се самосезира по случая и назначи извънредна проверка, която започва от днес -23 май.

Министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката, след приключването ѝ, утонняват от ИАМН.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар