Жена прекара 20 часа в Рила без екипировка – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

42-годишна жена живее втори живот благодарение на планинските спасители от Дупница.

Кр. М. от Кюстендил, която е известна като ясновидка, в понеделник на обяд оставила багажа си пред хижа “Рилски езера” и тръгнала към старата хижа, като обяснила, че иска да нощува под звездите и следва божията пътека, защото получила Божи СМС.”Във вторник сутринта се качихме към хижата и веднага забелязахме, че чантите от предната вечер стояха пред входа. Разпитахме хората на влека и в хижата и разбрахме, че багажът е на някаква жена, която е дошла вчера, но не е нощувала там. Започнахме да обикаляме района, но нищо не намерихме. В едната чанта открихме договор с мобилен оператор и се обадихме на номера, който беше там. Първо никой не се обади, после жената ни върна обаждане и каза, че е зад скала на хълм и описа мястото, не си чувствала краката от кръста надолу”, разказва планинският спасител Божидар Джокин.

Спасителите са подали сигнал към централата на ПСС към БЧК с данните от договора, за да се локализира мястото. чрез мобилния оператор. Тръгнали да я търсят на описаното от нея място, но се оказало, че не е там. Тя явно се е объркала и в гъстата мъгла не е знаела къде се намира. След дълго обикаляне, спасителите открили чантичка в бутилка вода и закуски и така открили жената зад скала в основата на връх Харамията.

“Цяло чудо е, че беше жива. На 2300 метра надморска височина, при минус 20 градуса оцеляла. Може би я е спасило това, че не е заспивала. Беше облечена крайно неподходящо – с дънки, боти и якенце. Със сигурност нямаше да изкара още една вечер в планината”, допълни планинският спасител. С моторна шейна и носилка тя е свалена до Паничище, откъдето е транспортирана с линейка в болница. Не е ясно защо е тръгнала в планината, носейки със себе си две чанти с богословски книги.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар