Жените в ГЕРБ два дни на форум в хотел на Столарски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Два дни жените в ГЕРБ, политици и членове на кабинета почиваха и обсъждаха националното управление и сигурност в петзвездния хотел „Двореца“ във Велинград, притежаван от Миролюб Столарски.

Собственикът на превозваческата фирма „Карат С“ е известен като спонсор на ГЕРБ и от години печели на гърба на столичани, като обслужва няколко линии на градския транспорт.

Топлите отношения между транспортния бизнесмен Миролюб Столарски и висшите кадри в ГЕРБ са от години, и депутати от управляващата партия са редовни посетители на луксозния спа хотел.

Седмата поред политическа академия на жените в ГЕРБ бе открита в събота от председателя на ПГ на партията и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Събитието бе организирано съвместно с фондация „Конрад Аденауер“ и сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.

Самият Цветанов изнесе лекция на тема „България – територия на сигурност и свързаност. Управленската програма на ПП ГЕРБ – национална политика с четиригодишен хоризонт и посока Западни Балкани“.

Заедно с него от гостоприемството на домакина се възползваха и гост-лектори като министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министъра на труда Зорница Русинова, евродепутата Андрей Ковачев, политолога Антон Тодоров и др.

Името на Миролюб Столарски през последните години често се спряга покрай съмнения за нередности при отдаването на линии от столичния обществен транспорт. Най-големият скандал избухна през 2012 г., когато стана ясно, че Столичната община е щяла да бъде ощетена с 3 млн. лв. заради грешно изчислени лихви. Планирано бе така да се обезщети прекратяването на договорите й с „Карат С“ за концесиониране на 16 линии от градския транспорт. Все пак общината плати 13 млн. лв. на Столарски след прекратяването на договора. Името му отново излезе на дневен ред миналата година, когато общината изведнъж заяви желание да удължи взаимоотношенията си с превозвача и продължи с две години договора за 15 линии. От кметството се оправдаха, че това се налага, тъй като нямат достатъчно нови автобуси, които да бъдат пуснати по спорните линии.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Жените в ГЕРБ два дни на форум в хотел на Столарски

Вашият коментар