Бежанци Сирия

ЖЕСТОК СКАНДАЛ! Нинова разкри измамниците от властта – има ВТОРИ ШЕНГЕНСКИ ДОКУМЕНТ ЗА БЕЖАНЦИТЕ

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Официалните документи на Съвета на ЕС за България в Шенген вече са факт, но по-интересен е втори документ, който е по-значим – протокол, в който са записани ангажиментите, които е поела българската страна.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медиите.

„България е изпълнила всички условия за пълноценно присъединяване към Шенген, ние сме пълноправен член на ЕС и не бива да се гледа на нас като втора ръка държава, заслужаваме членство по въздух, вода и суша. Това, което направи правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с подкрепата на ДПС оценяваме като отстъпление от тази позиция, предателство на националния интерес и провал. Тези фанфари колко велик успех е това могат да им служат само за пиар.“

Червените показаха анекса към решението за допускането ни в Шенген, където е записано само че България и Румъния няма да ограничават бройката бежанци, които им връща Австрия. Връщането ще става по Дъблинския регламент и новите правила, които ще го заменят след половин година. По същия регламент миналата година Австрия е поискала връщането на 193 човека у нас, като в България са пристигнали 113 души.

„Тъй като ни обвиниха, че всяваме дезинофрмация, изчакахме да излязат официалните документи и те вече са факт. Решението на Съвета на ЕС, официално качено. Но по-интересен е втори документ, който не виждаме в пространството.

Това е протокол към решението,в който са описани ангажиментите, които е поела българската страна. Параграф 3 за бежанците в този документ е много важен. Правителството дава дезинформация. В този протокол пише: Незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. Затова не трябва да има никакви ограничения, що се отнася до броя на хората, трябва да бъдат приети в рамките на 1 месец“, посочи Нинова.

„Изводът е неограничен бежанци, които ние трябва да приемем в лагери от обратен тип, в които няма особен контрол и нямаме право да кажем нищо по този въпрос“, допълни тя.

По думите й влизането по въздух и вода не ни помага, защото хиляди хора ще чакат по сухопътните граници, а българската икономика ще продължава да губи 1 млрд. лв. годишно.

Източник: Епицентър


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар