Жечо Станков: Ще изберем най-сигурния за хората вариант за свободни цени на тока – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При либерализирането на енергийния пазар на първо място ще са интересите на потребителите. Това заяви зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков по време на конференцията “Превенция на проблемните плащания в ютилити сектора”, организирана от Новините Груп. По думите му, либерализацията се случва постепенно поради няколко факта, но дотук вече е постигнато много.

“Вече работи независима електроенергийна борса. Миналата година в страната са санирани 116 сгради в 32 общини за над 20 млн. лева. Правителството е твърдо намерено да продължи тази политика”, заяви Станков.

Той подчерта, че енергийната ефективност не води просто до по-добри условия за живот, но намалява и разходите на хората и бизнеса и така се ограничават проблемните плащания в ютилити сектора. “Ключов документ по пътя към либерализацията е един доклад на Световната банка – път, който трябва да извървим.

Всичките тези стъпки ще направим при едно условие – да защитим интереса на потребителите”, отбеляза зам.-министърът. Станков подчерта, че работни групи ще обсъдят различни варианти и сценарии, за да се избере най-правилният. “От страна на Министерство на енергетиката сме отворени към всякакви предложения”, посочи още Станков.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар