Живко Тодоров: Не ме интересува кой е записвал премиера, това е в сферата на клюките!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Трябва да се промени моралът при вземането на решенията в съдебната система. Виждаме го ежедневно, вземат се решения, които скандализират обществото”, заяви пред Нова телевизия кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров.

“Не можем да кажем, че проблем има само в прокуратурата, а в съда няма? В крайна сметка решенията се вземат от съда”, каза още той и добави, че исканията за оставка на главния прокурор са политически”.

По думите му, “правосъдието се дава от съда”.

 

На въпрос какво трябва да се промени в съдебната система, отговорът беше най-вече моралът. На уточняващ въпрос кой няма морал, Тодоров даде пример за пътно-транспортни произшествия, за които имало само условни присъди. “Не можем да кажем, че има проблем на прокуратурата, а в съда няма. Вие можете ли да кажете, че в съда няма проблеми”, попита старозагорският кмет.

 

По думите на Тодоров, повдигат се обвинения, правят се проверки, имало много арестувани министри, но му беше припомнено, че само един министър е арестуван – Нено Димов, при което той се поправи, че имало арестувани зам.-министри.

 

“Много политици стигнаха до крайности. Трябва да се направи крачка назад, да се постигне консенсус защото ни предстоят три кризи – здравна, икономическа, и, както се вижда, политическа. Ако всеки политик загърби егото си и види грешките на партиите си ще има място за диалог”, коментира Тодоров.

 

До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ “Тракия” край Стара Загора. Полицията има съмнения, че хората не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи”, обяви Живко Тодоров.

„Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим някакъв нормален диалог”, каза още той.

И допълни: „Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”.

 

Не мисля, че трябва да има протести пред дома на когото и да било, добави Тодоров.

 

И видя “политически искания” що се отнася до недоволството на улицата спрямо главния прокурор Иван Гешев.

 

Предстоят много тежки месеци – на икономическа криза, здравна криза, политическа криза, уточни Тодоров.

 

“В политиката няма място за обиди”, каза кметът на Стара Загора. “Тъпанар ли е президентът” – на този въпрос Тодоров отговори, че не можело да се коментира кой какво говори вкъщи и не уточни защо няма проверка дали записите с гласа, приличащ на този на Бойко Борисов, са автентични.

 

“Всеки вкъщи говори в стерилна атмосфера ли”, попита кметът.

 

“Разбира се, че искаме прокуратурата да направи проверка (на автентичността на записите и снимките) – да, това е позиция на Изпълнителната комисия”, подчерта Живко Тодоров, според който това е позиция и на премиера Бойко Борисов.

 

Попитан каква е тази държава, в която премиерът бива записван по този начин и дали Борисов е зависим, отговорът беше, че нямало да излизат публично такива неща, ако беше зависим – щял да бъде заплашван и да изпълнява, а записите да не излизат.

 

“Мен не ме интересува кой го е записвал, това е в сферата на клюките”, гласеше отговорът на Тодоров. “Всеки политически опонент би имал интерес (да пусне записите и снимките)”, каза още той.

 

За финал Тодоров не изключи разговор за промяна на Конституцията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар