Животът на българите струва десет пъти по-малко от едно прасе

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

КОЛКО СТРУВА ЖИВОТА НА МАТРИЯЛА?

Три лева. За толкова може на Територията да те пребият до безсъзнание. Дори да си на 83 години. Разбира се – от недосегаемите.

Преди няколко дена възрастен професор беше пребит в Борисовата градина за 10 лева. Също от недосегаемите.

Всъщност….. . Животът тук е безценен….защото няма цена и никой не го цени. Разделението на бедни и богати доведе и до още едно разделение – на тези, които не заслужават да живеят и тези, на които животът е ценен.

Ето така например, животът на най-ценното прасе на Територията, галено кръстено Делянчо, ни струва милиони на година. Докато бабата, пребита заради трите си левчета, струва 200 лева на месец, за които е работила сигурно повече от 40 години.

ДАНС и ГДБОП се грижат за комфорта на управляващите и на богатите – да не им се нарушават авторските права, да не им правят конкуренция, да не им нарушават спокойствието. Докато българите вървят по улиците и се молят никой да не ги пребие, докато се приберат в къщи. Или дори там. Защото крадците и убийците не се спират пред нищо. Нито там – в Народното събрание, нито тези – от гетата и бандите.

Матриялът е евтин. Като качественият се заменя от количеството. И става все по-некачествен матриял, немислещ, неработещ, крадлив и поддатлив на манипулации. Наивници сме да си мислим, че животът ни има стойност в очите на управляващите и техния електорат.

Здравето също има цена. 530 лева за промивка на ушите. По 350 лева на ден за легло в болниците. Касички по магазините за събиране на левчета и то за здравноосигурени. Имате ли пари да живеете и да сте здрави? Колко според болницата струва животът на едно дете, на една майка, на един баща? Струва толкова, колкото ще им платят по клинична пътека и на ръка. Нито стотинка повече!

Главната Мутра привлича инвеститори, като се хвали, че тук е най-ниско платеният труд в Европа /а даже и в Африка/. Дори не го е срам. Вероятно обяснява как тук могат да нарушават трудовото законодателство и работниците да са им роби. Въпросът е да има инвестиции и съответно комисионни. А робите….робите се продават.

Колко струва живота?

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар