Жители на Горубляне готвят блокада на Цариградско

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Жители на кв. Горубляне ще протестират днес от 16 часа на кръстовището на “Цариградско шосе” и ул. “Павел Красов”. 

Те се готвят да блокират движението в района, а ако исканията им не бъдат чути – да спират преминаването на автомобили по Цариградско всяка неделя.

Част от исканията са да се изгради велоалея и тротоар по протежението на булевард “Самоковско шосе” до Южната дъга на Околовръстното, както и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова по БНР. Тя разкри, че протестът се готви да блокира “Цариградско шосе”.

“Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание, ще затваряме всяка неделя “Цариградско шосе”, докато не видим стартирането ня строителството на пенсионерския клуб, на велоалеи и тротоар по “Самоковско шосе”. Настояваме и за издаване заповед за ПУП на воден парк “Искър”.

Булевард “Цариградско шосе” ще остане блокиран поне за час, добави Тарабанова. Протестът днес е обявен до 20:00 часа.

За предстоящото спиране на движението бе съобщено и на антиправителствения протест вчера, информира Дневник. Един от активистите на инициативния комитет “Горубляне” Иван Димитров допусна, че протестиращите ще тръгнат пеша по булеварда, за да се включат по-късно в протеста на пл. “Независимост”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар