Жители на три общини блокираха път тази сутрин! Нещата излязоха от контрол

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много жители и автомобили тази сутрин се събраха на протест и блокираха пътя, който минава през трите общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Те протестират заради разбития път, по който всеки ден се движат и трошат автомобилите си.

Събрана е и подписка от близо 2 000 човека която ще бъде внесена в Министерски съвет, АПИ и другите съответни институции отговарящи за пътната инфраструктура.

Начело на протеста тази сутрин застанаха кмета на община Сатовча, Арбен Мименов, кмета на село Вълкосел Сюлейман Арунов, кмета на село Абланица както и много кметове на населени места и жители от трите общини, информира Топ Преса.

Протеста е заради изключително разбития път по трасето на който на много места пороите са отнесли асфалта, има образувани огромни свлачища а ремонт на пътя за чиято поддръжка отговаря АПИ не е правен от 7 години.

Протестиращите настояват за спешна намеса на държавата за бързото асфалтиране на жизнено важната за близо 20 000 жители от трите общини пътна отсечка.

Кмета Мименов, заяви че всяка година са принудени общините сами да ремонтират и почистват пътната отсечка за да може по някакъв начин да се предотвратяват нежелани нещастни инциденти.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар