Жоро Боеца скандално: Хаджигенов обслужи Гешев срещу мен така, както сам главният прокурор не би

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Георги Георгиев, лидерът на БОЕЦ, разкри потресаваща случка от съдебните си саги с бившия си адвокат и настоящ депутат Николай Хаджигенов.

В коментар по казуса с друго дело, което народният избраник е провалил, бившият гербер разкри, че юристът е започнал съдебен процес от негово име, без знанието и без изрично пълномощно за целта. Боецът не разкрива точно за кое дело става въпрос, но на процесуалните грешки хвърли яснота:

Ето потресаващия разказ:

“Без мое знание “адвокат” Хаджигенов е завел преди две години дело от частен характер от мое име. Повтарям – без мое знание и с пълномощно извадено от съвсем друго дело. Делото е прекратено, като в резултат са ми нанесени изключително тежко вреди. За това дело разбрах случайно, след като платих “цената”.

Години се чудих какво, как и защо се случва.

След дълги съдебни процедури преди шест дни успях да получа документите от делото, които са потресаващи, меко казано. И разбрах какво и как се е случило и КОЙ го е случил. Ще оглася всичко, разбира се. В аванс – обслужил е прокуратурата срещу мен, така, както и Гешев не би могъл да си пожелае.

Отделно ме изостави без никакво обяснение и не се яви на две поредни заседания по наказателното дело срещу мен, по което сам се цани за мой адвокат, в резултат съм осъден на пет месеца затвор. Защо го е направил – не знам. Но, ще разбера. БОЕЦ и бойците винаги си водим битките до край”.

Разкритието на Георгиев идва на фона на новина, че Хаджигенов се е отказал от колективен иск, което впоследствие е било загубено и негова клиента дължи съдебни разноски по въпросното. Става въпрос за дело срещу агенция “Пик” за клеветническа статия по повод протестите от лято 2020 г., когато медията бе написала, че те са платени.

“Днес преведох 147 лв. на „ПИК НЮЗ“ ЕООД, защото съм сред осъдените в провалено дело за клеветническа статия на кафявото издание. Инициативата беше на г-н Николай ХАДЖИГЕНОВ, който събра ентусиасти за колективен иск срещу твърдението, че сме участвали в платен протест. Това стана далеч преди да стане народен водач, а впоследствие депутат.

Интересът му към делото бързо угасна и той не само го загуби, но изпусна срока за обжалване, което е сериозна грешка, и делото беше прекратено. Накрая друг ни уведоми, че дължим пари. Отговорният за това обеща с половин уста да плати, а после отказа, заради „наглостта на някои“, които поискахме яснота. Той написа в групата ни, че бил положил „огромен, тригодишен труд“ – „за да има промяна в правосъдието“, и не е длъжен на никого. Постът му завършва с думите „Без грам уважение!“

Изпълнявам искането му „за максимална публичност“ по случая”, разкри журналистката от БНТ Фани Аронова.

А Хаджигенов се оправда, че забавянето на обжалването е било в рамките само на 1 ден при това в разгара на протеста. “Въпросната госпожа настроя да и платя разноските в размер на 74лв., заплашвайки ме с максимална публичност, ако не платя. Е, ние не сме такъв човек да се плашим от грешките си. Носим си кръста, такъв какъвто е. Вместо това изпратих 1000 лв. на детската онкохематология за лечение на деца болни от левкемия”, добави той и показа платежно от превода си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар