Георги Харизанов

Жоро Тръбата: На Бойко му писна да издържа БНТ и БНР! Въвеждаме “такса електромер” и ще ги храните вие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Докато БНР и БНТ получават държавни пари, те не са обществени медии.

Това каза за предаването „Това е България“ по Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов.

По неговите думи, в новия Закон за радиото и телевизията е предвидена „такса електромер“, която предвижда всяко семейство да заплаща сумата от два лева за поддръжка на двете медии, но ако бъде въведен в действие, те ще трябва да се превърнат в обществени и всяка друга издръжка от бюджета към тях да се прекрати.

„Нека или се заличи този текст и приходите на медиите се обърнат към модерните системи на разпространение, тоест към частните кабелни оператори, това важи и за БНТ, или нека най-накрая този текст се въведе в употреба, нека го кажем, за да може тези медии да са издържани от обществото, а не от конкретното правителство, защото разбирате, че в момента имаме квазиобществени медии.
Да, те са държавни. Техните имоти са държавни, те се намират в държавни сгради и са на държавна, а не на обществена поддръжка. Тя може да е от данъците на обществото, но се определя от държавата и от този, който я ръководи в момента“, обясни анализаторът.
Георги Харизанов каза още, че има три възможности за финансирането на медиите – чрез държавния бюджет; такса „електромер“, която предвижда всяко семейство да плаща символична сума, а медиите да бъдат обществени; или излизане на свободния пазар.
Според него няма държавен продукт, който да е по-добър от произведения в частния сектор./Източник Епицентър/
Ето виждате ли какво става?! Един път ще си плащаме на държавния бюджет и понеже държавата вече няма пари, защото потъват в герберски джобове, сега ще трябва втори път да плащаме за БНТ и БНР. Това е нахалство и безочие от страна на правителството. БНТ и БНР са обществени медии точно защото им плаща държавата, тоест обществото. Но така ще е като няма икономика. И за 10 години Борисов не си мръдна пръста да я възстанови.
istinata.net

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар