Журналистите от “БиволЪ” арестувани заради “ортака по карти на Борисов”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разследващите журналисти от сайта “БиволЪ” са освободени от властите, след като преди това са били задържани насред поле до село Егълница, община Ковачевци, докато са правели репортаж за унищожаване на доказателства по разследването #ДжиПиГейт, твърдят от изданието.

Задържаните Димитър Стоянов и Атила Биро са се прибрали благополучно по домовете си.

От “БиволЪ” са възмутени, че медиите мълчат, “защото е замесен всесилният Валентин Златев, ортак по карти на премиера Борисов“.

Ето какво пишат от разследващия сайт на страницата си във Facebook:

Колегите ни Димитър Стоянов и Атила Биро се прибраха благополучно след като прекараха нощта с белезници насред полето, без телефони до 4 сутринта. Родната полиция ги натръшка защото си вършеха работата и опитваха да спасят от унищожаване документи по разследването #ДжиПиГейт, за което българските медии мълчат упорито трети ден. Мълчат, защото е замесен всесилният Валентин Златев, ортак по карти на премиера Борисов. МВР също мълчеше и дори ни дезинформираше какво се случва с нашите колеги. Стигна се до намесата на румънския консул.

Веднага след като бяха освободени Димитър и Атила се върнаха на мястото и спасиха някои документи. #ДжиПиГейт става #Шредъргейт!

Още в деня на публикацията #ДжиПиГейт предупредихме МВР, че от сградата на Джи Пи Груп на Черни Връх се изнасят документи. И какво мислите, че стана? Нищо. Няма качулки, няма обиски, няма закопчани с пранги крадци на еврофондове. Два дни изнасяха и горяха документацията без нула внимание от компетентните органи. Сами проследихме къде я горят. Уведомихме МВР и колегите Димитър Стоянов и Атила Биро тръгнаха натам. В полето до Радомир, към 8 вечерта, полицаите изскочиха от храстите, тръшнаха ги, закопчаха ги с белезници и им взеха телефоните.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Журналистите от “БиволЪ” арестувани заради “ортака по карти на Борисов”

Вашият коментар