Журналисти излизат на протест пред МС срещу цензурата на ГЕРБ и ареста на журналисти

България, Протести
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протест срещу действията на българската полиция и ареста на разследващите журналисти Димитър Стоянов от сайта “Биволъ” и румънския му колега Атила Бирo от Rise project се организира в социалната мрежа Facebook.

Мероприятието ще се проведе в днес (17 септември) от 18:00 часа пред сградата на Министерски съвет.

Стотици хора вече са потвърдили присъствие на събитието.

Абсурдният арест по сигнал на самите журналисти за унищожаване на корупционни документи, НЕ попадна в обедните новинарски емисии на трите водещи национални телевизии – БНТ, bTV и “Нова телевизия”.

Ето какво сподели известният журналист Владимир Береану в социалната мрежа по повод ситуацията:

“Гледах обедните новини по БНТ, Би Ти Ви и Нова ТВ. Тези “водещи” медии не са чували за ареста на Димитър Стоянов /журналист Биволъ/ и Атила Биро /известен румънски журналист, RISE Project/ тази нощ близо до Перник. Журналистите са освободени в 5:00 часа сутринта след намеса на румънски дипломат в София. Двамата са били държани 2 часа с белезници. Те са разследвали корупционния скандал ДжиПиГейт за кражба на еврофондове във връзка с така нареченото “електронно правителство” /за този скандал, гореспоменатите медии, също не са чували/. Гледах и обедните новинарски емисии на 3-те водещи румънски телевизии. Там всичко това е водеща новина. Заключенията оставям на Вас.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар