ТАСС: Отстъпващи от Мариупол украинци са пленили българския кораб „Царевна”

Журналист: Азов ползват не само украинци за жив щит, но и граждани на чужди държави

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не очаквайте българските моряци да направят бомбастични признания при завръщането си. Те са едни обикновени хора, които работят за хляба, прекарали – можем да бъдем убедени – последните два месеца в постоянни страхове за живота си, които искат да се приберат при семействата си и да забравят.

Нямаме право да искаме те да се борят за истината, това е работа на българските политици и медии, а като гледам как политиците мълчат, а медиите спестяват ключови детайли от спасението на българските моряци, е ясно, че истината е крайно неудобна и противоречи на официалната линия.

 

Всички съмнения, че режимът в Киев е задържал насила българските моряци, се потвърждават от простия факт, че те бяха пуснати буквално на втория ден след превземането на пристанището от силите на ДНР и РФ.

Ерго, няма никаква причина освобождаването им да се бави толкова много, освен очевидната – Азов ползват не само украинци за жив щит, но и граждани на чужди държави.

 

Кой щеше да се възпротиви за моряците ни да бъде направен коридор и да бъдат пуснати още преди месец и половина, Русия ли?! Искаме да въоръжаваме тези сили в Украйна, които задържаха сънародниците ни, срещу тези, които ги освободиха.

Юлия Ал-Хаким,фейсбук

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар