Радев Борисов

Журналист: Борисов не е единствен виновен за поредното си поражение

България, Мнения, ООН
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Длъжна съм все пак да припомня, че снимката – колкото и нелепа и безсмислена да е, – е само увековечен миг, част от секунда, нищо повече.

Да, тя казва повече от хиляда думи, но позволява милион интерпретации на запечатаното.

Дава възможност на медийните съветници да вкарат несъществуващ контекст в уловения момент, като поръчват заглавия от типа “Какво си казаха Тръмп и Борисов в Ню Йорк”.

В конкретния случай проблемите на правителствените пиари идват не от конфузната снимка “във врат”, от която нищо не се вижда и разбира, а от идиотското видео, което сами разпространиха!

Видеото показва, че анонсираната като “историческа” среща е просто “Здравей – Здрасти!” ръкостискане, продължи точно 2,7 секунди!

Видеото сложи кръст на мечтите за волни интерпретации и измислени разговори, защото какво ли пък толкова историческо могат да си кажат в 2,7 секунди?!

Въобще, цялата ООН-драма на Борисов е огромен PR гаф, започнал със създаване на нереалистични очаквания от посещението на Борисов там. Те трябваше да оправдаят желанието му да представлява България вместо Радев и месец преди началото на сесията вкараха двете институции в нелепо противопоставяне, завършило с очаквано фиаско.

В крайна сметка, въпреки активната кампания, целяща да представи президента като тъп фатмак, ревнуващ премиера за международните му “успехи”, всички видяха, че в голямата политика Борисов е обикновен фигурант, който никому не е интересен.

И отговорност за това носят и съветниците му.

Радев Борисов

 

Въобще, като почнем от фанфарните очаквания, минем през словесната битка с президентството и приключим с унизителните 2,7 секунди в подножието на Тръмп, цялата нюйоркска епопея е класически пиар капан, доказващ отдавна известната истина – ако нищо друго не помага за свалянето на корумпиран и вреден политик, иронията и сарказмът в крайна сметка вършат работа! И колкото и егоцентричен да е, Борисов не е единствен виновен за собственото си поражение…

Журналистката Весислава Танчева, Фейсбук

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар