Журналист за протестиращите строители: Ако има топки, Янев трябва да им прати пръскачки и полиция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Журналистът Явор Дачков се изказа остро срещу готвените нови протести от фирмите за пътно строителство, които са били издържани от държавната хазна по времето на Бойко Борисов.

„Ако имах власт щях да забраня на всички български строителни фирми да строят пътища в България за 30 години, да се смени и това поколение, щях да наема германци и холандци без да се корумпирам и инфраструктурата на България щеше да живне. Тези хора трябва да бъдат преследвани със закон, а не да си търсят правата. Българщина+некадърност+алчност е равно на магистрала Тракия, Хемус, която се строи и ремонтира от поливин век и цялата окаяна българска инфраструктура, приличаща на огромно изоставено село. Това е за забрана и Янев трябва да им прати пръскачки и полиция, ако има топки, както казва Асен:)“, пише той.


Ст. комисар Муеров, зам.-директорът на СДВР ст. комисар Георги Алексиев и началникът на сектор „Масови мероприятия“ гл. инсп. Иван Георгиев информираха за предприетите мерки във връзка с планиран протест в столицата. Ще направим всичко възможно да осигурим безпрепятственото придвижване на столичани до работните им места в утрешния ден, съобщават от МВР, предаде нюз.бг.

На 8 октомври в СДВР е получено уведомление от СО, подадено от Българска браншова камара „Пътища“, от което става ясно, че на 11 октомври /понеделник/ от 08.30 ч. до 12.00 ч. на бул. „Княз Ал. Дондуков“ и бул. „Цар Освободител“ ще се проведе протест в подкрепа на пътно-строителния бранш в страната.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 – строителна техника, които в интервала от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Очаква се и включването на около 3000 участници на пл. „Независимост“, пред сградата на МС. Мероприятието е съгласувано със Столична община. Осъществен е разговор с представител на организатора, от когото е получено уверението, че около 6.30 часа в утрешния ден механизираната техника ще започне да се събира на АМ „Тракия“ в района на Враня в посока София, а от около 07.15 часа колоната ще се придвижи по маршрут: АМ „Тракия“, бул. „Цариградско шосе“, бул. Цар Освободител“ до съгласуваното от СО място за паркиране.

Въпреки съгласувателното писмо на Столична община и разпоредбата на чл. 28 (1), с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“ от НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община, Раздел VII, Ограничения на движението на ППС, Столичната дирекция на вътрешните работи е създала организация и ще предприеме всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред преди по време и след приключване на мероприятието.

 

Получила е и уверението на организатора, че ще съдейства на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения. Целта е да бъдат минимализирани последствията за останалите участници в движението, уточни заместник директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и поднесе предварително извинения за евентуално причинените неудобства на столичани.

 

От СДВР напомнят, че спрямо водачите, нарушили наредбата, ще бъдат наложени съответните административни санкции, съгласно ЗДвП.с своя кандидатпрезидентска двойка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар