Журналист: Кабинет ще има! – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Журналист: Кабинет ще има!

Стоп кадър/ТВ Европа

Кабинет ще има. Процедурата е дълга, много малко са случаите, в които първият обявен състав на правителството е ставал реален”. Този коментар направи пред БНР журналистът Владо Йончев от OFF News и добави:

“Струва ми се, че Слави Трифонов направи грешка с представянето на проектокабинета, тази грешка не изглежда да е съдбоносна и предполагам, че може да бъде отиграна по някакъв начин. Слави даде знак на алфа мъжкар в положение, в което няма основание да проявява такова самочувствие“.

Журналистът подчерта, че нежелание за влизане в коалиция може да се заяви от някого, ако той притежава 51% от подкрепата на хората:

“При положение, че има 24%, това е резултат, който е по-нисък от резултата, с който обикновено влиза опозицията в парламента. При такъв резултат очевидно избирателят не ти е дал мандат да правиш самостоятелно правителство”. 

Йончев коментира, че математически е възможно да се гласува предложеният от ИТН кабинет с подкрепата на ГЕРБ, но това ще е сриващо и за двете партии: “Чисто политически това е самоубийствено”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар