Кирил Петков лъжа

Журналист: Не виждам особен драматургичен смисъл в безкрайните инсценировки на престъпления, които украинският режим си измисля

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не виждам особен драматургичен смисъл в безкрайните инсценировки на престъпления, които украинският режим си измисля.

Тези драматургии винаги лъсват и в перспектива повече вредят, отколкото да носят дивиденти.

Измислиците и лъжите за Ирак, за Сирия, за Венецуела не помогнаха, няма да помогнат и за Украйна.
И защо в крайна сметка се измислят неслучили се трагедии и престъпления, сякаш самата война не е достатъчно лоша и трагична, сякаш не е достатъчно ужасно, че се стигна дотук, че милиони загубиха домовете си и бяха прокудени от родината си.

Съчувствам на обикновените украинци, но този режим, който забрани опозиционните партии в страната, забрани на рускоезичното население да говори майчиния си език, бомбардира народа си с касетъчни ракети, насъска нацистки батальони срещу мирни невъоръжени граждани, трябва да бъде свален и осъден.

Осъден и заклеймен с цялото възможно презрение на света. Това, с което ми импонира Русия, не е Путин, не е руската култура дори, а е именно гордостта на духа, с която се съпротивляваш на един побъркан, истеричен и уродлив модел на хегемония, в който насилникът постоянно се изкарва спасител.

Без значение как ще завърши казусът Украйна, а той няма да свърши току така, светът вече никога няма да е същият, никога повече няма да се примири с ценностната подмяна, в която живеем от края на Студената война досега. Анушка вече е разляла олиото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар