Журналист: Червеният милионер Георги Гергов опита тайна приватизация на Пловдивския панаир с кмета от ГЕРБ Иван Портних

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Червеният милионер Георги Гергов опита тайна приватизация на панаира с помощта на кмета от ГЕРБ във Варна Иван Портних.

Сега каузът бе коментиран от журналиста Спас Спасов по телевизия Евроком. „Това, което се случи бе, че в края на август тази година Георги Гергов е пратил писмо от 180 страници до Иван Портних община Варна да апортира дела си от „Международен панаир Пловдив”, заяви журналистът Спас Спасов.

„На 15 октомври кметът на Варна подписва докладна записка, в която буквално преписва писмото на Гергов и обяснява на общинските съветници, че е добре Варна да апортира своите дялове“, добави той.

„Това беше разгледано от комисията по собственост и стопанство миналия петък и там стана ясно какво е готвил да направи Портних“, заяви журналистът.

„Оттам нататък Георги Гергов ще вдигне собственото си влияние в панаира от 50% на 79% и да започне да разполага с панаира така, както сметне за добре“, подчерта Спас Спасов.

„Това, което стана е, че Министерството на икономиката се задейства и изпрати едно писмо до Портних и общинския съвет във Варна да не вършат това, което се готвят да направят, защото това противоречи на законът за приватизацията, защото подобен трансфер на акции се определя като скрита приватизация“, уточни журналистът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар