Забрана за дронове в центъра на София за 6 Май – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 6 май (понеделник), Ден на храбростта и празник на Българската армия, от 10.00 часа ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин в столицата.

Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през пунктове за проверка, организирани при ул. “Раковски” и ул. “Оборище”, при ул. “Париж” и ул. “Шипка” и при южната страна на храм-паметника “Свети Александър Невски”.

Хората ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Националната служба за охрана забранява полетите с дронове в центъра на София и на 6 май. Причината е военният парад, който ще се проведе в столицата. Рестрикцията за летене е с радиус от километър от пл. “Княз Александър I”.

“Във връзка с тържественото отбелязване на 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия, от 08.30 часа до 12.30 часа се въвежда забрана за полети на безпилотни летателни средства (БЛС) в радиус от 1000 м около зоната за сигурност с център пл. “Княз Александър I” в столицата”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар