Забраняват безразборния строеж на високи сгради в столицата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Безразборният строеж на високи сгради на територията на София ще бъде забранен. Това ще стане, ако парламентът приеме предложените от Столична община промени в законодателството. Други изменения са насочени към спирането на проекти в зелени площи. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, която изрази надежда, че депутатите ще приемат предложенията, предаде БГНЕС.

“За първи път въвеждаме терминология и възможност да се защитят зелените площи на територията на целия град без значение зоната, за която става дума и високите сгради да имат само на определени места, а не да никнат като гъби навсякъде в София”, отбеляза Фандъкова.

“Заставаме зад исканията на гражданите, но и ние сме длъжни да спазваме закона”, допълни тя. И продължи: “Главният архитект е глобяван от съда за неизпълнение на съдебни решения, точно защото търси решение да реши казуси, останали от миналото и чрез вратички в закона. Моята цел е да се затвори вратичката в закона за построяване на неограничено високи сгради в така наречените ъглови терени”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар