Забраняват проституцията в Испания | Днес.dir.bg

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Испанският премиер обеща да забрани проституцията в страната, съобщи БНТ. На Конгрес на социалистическата партия Педро Санчес заяви, че професията поробва жените. В Испания тя е законна от 26 години. Според данните на ООН Испания е третият най-голям център за проституция в света след Тайланд и Пуeрто Рико.

За 26 години Испания си спечели славата на „бордея на Европа“. Премиерът Педро Санчес обаче е решил да сложи край на това. Твърди се, че около 400 хиляди жени, предимно от по-бедните европейски държави, Африка и Латинска Америка, работят като проститутки в Испания. Според законите на страната изпълняването на професията не е незаконно освен ако е по принуда и ако се практикува на обществени места.

„Поемам ангажимент, който ще изпълня -да премахнем проституцията, която поробва жените в нашата страна“, каза Санчес.

Полицейските доклади сочат, че само през 2017-а година при операции за предотвратяване на трафик на хора в Испания, са били разкрити мрежи с 13 хиляди жени. 80 процента от тях са били експлоатирани против тяхната воля. Според разследващи испански журналисти трафикът на жени осигурява дневни приходи за мафията в размер на 7 до 8 милиона евро.

Изкореняването на проституцията в Испания беше заложено още в предизборната кампанията на Санчес преди две години. Някои от коалиционните му партньори обаче са против.

Поддръжниците на проституцията твърдят, че откакто тя е узаконена в Испания, за много жени животът е станал по-безопасен. Проучване от 2009-а показва, че всеки трети мъж в Испания е плащал за сексуални услуги. За 78 процента от испанците проституцията е неизбежна в съвременното общество.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар