Заведенията: Защо отварят молове и фитнеси, а нас не?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма отговор от здравния министър дали ще се срещне с нас. Браншът ще загине, ако заведенията не заработят до края на месец март. Защо моловете и фитнесите отварят, а ние не?

Този въпрос зададе в ефира на Българското национално радио Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Причина за коментара му е недоволството от страна на бранша заради противоепидемичните мерки. Думите му идват и след протест от страна на работещите в сектора. Поискана бе оставката на здравния министър.

“Защо отварят молове и фитнеси, а нас не, освен това работят отдавна ресторантите към хотелите? Ние с какво сме по-рискови? Ресторантите за хранене са с умерено висок риск. Освен това при нас винаги човек може да посети санитарен възел, да си измие ръцете, при нас клиентите са по двама души на маса, с дистанция между масите, а това в един магазин няма как да се случи”, категоричен беше Петров.

“В целия свят натам вървят нещата. Ние вече едва задържаме служителите си. За мен няма обяснение защо в цял свят се разпространява това негативно отношение към нас, че ние сме основни разпространители на вируса, защо е това пренебрежение. Час по-скоро трябва да се намери решение и вариант и стандарт, по който ние можем да отворим обектите”, обясни още съпредседателят на БАЗ.

По думите му до голяма част от заведенията в областните градове държавната помощ към служителите все пак е достигнала. Той определи това като известна доза оптимизъм.

“Не може да продължаваме на социални помощи, защото това е наливане на пари в неработеща система. Нашият апел е да се намери час по-скоро вариант заведенията да заработят”, допълни Петров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар