Заведения си работят след 23:30 ч., не пускат МВР, а то „безсилно”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВР, което яко би протестиращи – последно през уикенда, видите ли се оказало безсилно да затвори работещи, въпреки заповедите за карантина заведения в София, работещи след 23,30 ч. Това става ясно от съобщение на Вътрешното министерство за резултата от проверки за спазването на противоепидемичните разпоредби или по-точно – за липсата на резултати.

Само напомняме вече писаното от 19 минути защо полицията не смее да ги затвори – защото се държат от подставени лица на властта, защото в тях и около тях се върти търговия със забранени субстанции и хора, особено с жени. И това е обществена тайна и за най-младите обитатели примерно на Студентския град, камо ли за старите пушки в МВР.

“При проверка на заведение край езерото Ариана (б.р. известен факт е, че там имаше едно близкият до премиера Александър Сталийски), персоналът първоначално не допуснал проверяващите. Клиентите – над 200 души, са останали вътре при затворени врати. След като на клиентка ѝ прилошало, екипът е успял да извърши проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.” И нищо. А хората за една маска ги арестуват, след като ги бият, та и моментално ги глобяват солидно.
Съобщението на полицията посочва и друг нарушител: “В работен режим е бил и обект на ул. Христо Белчев с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения., снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.”

При проверка на друго заведение на ул. Христо Белчев пък било установено, че там има хора от персонала след края на работното време, за което е съставен констативен протокол и предупреждения на присъстващите.

“На ул.Врабча, в частен клуб, след 23:30 ч. са установени множество посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества – съобщава още МВР. – Четирима са били задържани и са образувани са досъдебни производства. В друго заведение на същата улица, при извършената проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.”

МВР заявява, че ще продължат засилените проверки за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Проверени са 5 от 5000 заведения в София. Както четете, нито едно в меката на нарушенията от всякакъв вид и характер – Студентския град. Защо ли?!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар