Бойко Младен Петър Илиев

Завръщането: Бойко Борисов се качва на белия кон Слави Трифонов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“След два месеца мисля, че животът ще ни накара да сме по-смирени и по-добри. Ще дойде ден, в който здравият разум ще надделее”. Това са само част от думите на експремиера Бойко Борисов от пресконференция, на която (не) обясни точно какво (ще) прави ГЕРБ оттук-нататък.

Който е слушал цялата пресконференция и който следи поне малко политически процеси в България, няма как да не е наясно какво е внушението – пред Бойко Борисов и ГЕРБ Слави Трифонов и ИТН изглеждат като тотално неспособни да управляват. И с ръка на сърцето не мога да кажа, че е само внушение.

Само за дни ИТН изпаднаха в такава изолация, за каквато на ГЕРБ трябваха години управление – това написа във Фейсбук мой познат. И е тотално прав – а Слави и хората му изпаднаха в това положение, защото се държат като Бойко Борисов, но не на 200, а на поне 2000! Защо – те си знаят, аз само се сещам за 1996 година и купона на “Мултигруп” в най-гладната зима в най-новата ни история!

Как най-бързо черното става бяло? Като се появи друго, много по-черно! И хората масово моментално забравят, че и в двата случая става дума за черно, не за бяло! В България си имаме приказка за това – по-малкото зло! Това ни е в манталитета – накрая все ни излиза по-важно дали е по-малко или повече, а не, че е зло!

Казват, че всеки народ си заслужава съдбата. Казват и, че умният човек не се препъва два пъти в един и същ камък. Друго няма да кажа, освен едно – кога ще почнем да си ползваме главите?

Автор: Ивайло Ачев


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар