Завръщането на Гришо! Пак е на 1/8-финал на US Open! – Тенис – Голям шлем

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След дълго очакване и множество премествания на началния час, най-после е време да гледаме мача на българската звезда на тениса Григор Димитров от 3-ия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. 

На този етап от надпреварата бившият №3 в света се изправя срещу дошлия чак от квалификациите Камил Майхржак от Полша. Досега двамата не са се срещали на ниво АТР и тепърва ще опознават стиловете си на игра в тази среща. 

Резултатът в момента е 2:0 сета за Димитров – 7:5, 7:6 (8). 

Българинът се бори да намери място на 1/8-финалите на Откритото първенство на САЩ за трети път в кариерата си. Досега това е и най-голямото стъпало, до което е достигал той във Флашинг Медоус. Съперникът му пък за първи път играе в такава фаза на турнир от Големия шлем. 

Нещо повече, Майхржак не може да се похвали с абсолютно никакви успехи в АТР-ранкинг турнири, така че определено опитът е на страната на Димитров. Но този сезон Гришо е доста колеблив, така че нищо не може да се прогнозира. 

Този мач ще следим за вас на GONG.BG. Победителят от него ще срещне непоставения Алекс де Минор на 1/8-финалите.  


Трети сет: 

6:2 – Гейм, сет и мач Григор Димитров! Българинът затвори двубоя на свой сервис и показа характер, защото му се наложи да навакса изоставане от 15:40. Стори го, после взе още две точки с хубави сервиси и се класира за 1/8-финалите след 2:18 часа игра на корта. 

5:2 – Втори пробив за Гришо! Нов страхотен гейм на българина на ретур, направо принуди съперника си да праща пресилени форхенди и бекхенди в аут, затруднявайки го все повече и повече с всеки следващ удар. Така българинът направи голяма крачка към победата, за която ще сервира!

4:2 – Този път Григор прави необходимото, за да спечели и второто си подаване след пробива. Той беше безпощаден при втория си сервис и пласира форхенди по линиите, които обезкуражиха съперника му. В крайна сметка той прави второ затвърждаване на пробива и се доближава на два гейма от победата. 

3:2 – Майхржак не се предава и продължава преследването. Полякът направи задължителното и взе подаването си, въпреки че отново имаше страхотни затруднения и едва се измъкна при 30:30. Но в крайна сметка успя да вземе подаването си с няколко много добре пласирани сервиса. 

3:1 – Григор затвърждава пробива! Страхотен сервис-гейм на българина, първият му сервис работеше безпогрешно и в крайна сметка не даде дори точка на полския си съперник, за да затвърди преднината, която извоюва по-рано в сета. 

2:1 – Пробив за Димитров! Майхржак отново имаше проблеми при подаването си, изсили няколко сервиса, а при 40:40 допусна и първата си двойна грешка в мача, подарявайки брейкбол на Гришо. Той се възползва със страхотен минаващ удар и поведе с пробив. 

1:1 – Подобаващ отговор от Гришо. Той пласира няколко хубави сервиса, веднъж му помогна и мрежата, но в крайна сметка даде само точка на съперника си и изравни резултата в геймовете, за да остави всичко на Майхржак да се спасява на собствен сервис. 

0:1 – Майхржак взима първия гейм в третия сет и повежда за първи път в двубоя. Но това не се случи никак лесно за него, защото трябваше да спасява точка за пробив, но в крайна сметка успя да се справи и да вземе аванс. 

Втори сет – 7:6 (8)

7:6 – Уникален тайбрек, спечелен с много пот и труд от Димитров. Той допусна ранен минипробив, след който изостана с 2:5. В последния момент обаче успя да го върне и после имаше четири поредни сетбола, които пропиля, два от тях на собствен сервис. В крайна сметка обаче успя да запише частта на своята сметка след 10:8 и дръпна с 2:0 сета. 

6:6 – Майхржак успява да изравни за пореден път резултата и да доведе нещата до тайбрек. При своя сервис той дръпна първо с 30:0, но Гришо успя да изравни до 30:30. После обаче полякът записа две безапелационни точки и всичко ще се реши в дългия гейм. 

6:5 – Макар и с доста усилия, и сега Гришо взима подаването си, с което си гарантира минимум тайбрек. След като поведе с 40:0, той си позволи отпускане, довеждайки нещата до равенство с непредизвикани грешки. В крайна сметка успя да затвори подаването си, но излишно си усложни работата на корта. Майхржак ще сервира за втори път за оставането си в сета. 

5:5 – Майхржак отново изравнява резултата в геймовете и отново на помощ му идва страхотният сервис. Димитров реализира само една точка, която не се оказа достатъчна, за да притисне съперника си и сетът продължава. 

5:4 – Гришо секна серията на поляка с хубава поредица от точки в своя полза на сервис-гейма си. Той имаше нужда от такъв сравнително лесен гейм на сметката си, особено след като го завърши с мощен ас по правата. Сега Майхржак ще сервира за оставане в сета. 

4:4 – Трети пореден гейм за поляка и сетът се връща в изходната си позиция. Отново сервисите му влизаха с мощ, понякога имаше проблеми при разиграванията, но в крайна сметка не даде дори точка на българина и изравни. 

4:3 – Пробив за Майхржак! Жалко, Гришо загуби преднината си от брейк, след като направи най-слабия си сервис-гейм от началото на мача. Той първо се справи с изоставане от 0:40, после спаси и четвърти брейкбол, но подари и пети такъв на поляка, който вече не успя да отрази и преднината му от пробив скоропостижно замина в небитието. 

4:2 – Майхржак този път взе подаването си и секна серията от три поредни гейма в полза на българина. Димитров беше разколебан на няколко пъти, подхлъзвайки се в преследване на топката, но в крайна сметка остави всичко за сервиса си в следващия гейм. 

4:1 – Григор затвърждава пробива! Много напрегнат серивс-гейм за българина, а той показа, че има напрежение у него, защото допусна от старите си слабости – двойна грешка. Но в крайна сметка показа класа и даде всичко от себе си, за да затвори гейма и да затвърди пробива. 

3:1 – Пробив за Димитров! Гришо изигра много силен гейм на ретур, при който получи три поредни възможности за пробив. При първите две обаче допусна непредизвикани грешки, а при третата Майхржак заби ас. Но при четвъртата възможност се стигна до най-дългото разигравание в мача до момента и той записа точката и пробива на сметката си. 

2:1 – Отличен сервис-гейм на Димитров. Той имаше проблеми с вкарването на първия си сервис, но при втория беше убийствен и го изпълняваше като първи. И това му позволи да затрудни максимално Майхржак и да му даде само точка след неуспешен лоб. 

1:1 – Доста убедителен отговор и от поляка. Силните му сервиси му свършиха страхотна работа и не позволиха на Димитров да запише дори точка. И така за пореден път от началото на двубоя изравни резултата в геймовете. 

1:0 – Много добро начало за Гришо и във втория сет. Той пак започва с негов сервис след пробива в края на първия. И въпреки че даде една от редките точки на свое подаване и се стигаше често до дълги разигравания, българинът показа хладнокръвие и затвори за 1:0. 

Първи сет – 7:5

7:5 – Пробив и сет за Димитров! Страхотно представяне на българина при подаването на поляка в последния гейм от сета. С прекрасни ретури той си осигури две точки за пробив, като реализира още първата от тях, а Майхржак изглеждаше смутен и нямаше отговор на страхотните отигравания на Гришо. 

6:5 – Много хубав серивс-гейм за българина, който отново не даде и точка на своето подаване на съперника си. Макар да се стигаше и до дълги разигравания, те бяха на неговата сметка. Досега нашето момче е загубил само три точки на свой сервис. 

5:5 – Майхржак отговаря силно и печели подаването си, давайки само точка на българина. Той пласира добри сервиси, които затрудняваха българина при последвалите разигравания и в крайна сметка изравни отново резултата без проблеми. 

5:4 – Първи трудности за Димитров на негово подаване. Той трябваше да се измъкне от ситуация 15:30, а и първият му сервис не работеше в този гейм. Но с умна и търпелива игра той принуди Майхржак да направи три непредизвикани грешки и да спечели сервис-гейма си. Сега полякът ще сервира за оставане в сета. 

4:4 – Подобаващ отговор и от поляка. Много хубави сервиси от негова страна му помогнаха да изравни резултата в геймовете и да даде само точка на българина. Но при спечелването на въпросната точка, Димитров го стори с много класа с невероятен минаващ удар. 

4:3 – Григор продължава да мачка съперника си на свой сервис. Този път българинът не реализира нито един ас, но и при четирите разигравания той доминираше през цялата точка и в крайна сметка взе гейма си на нула. 

3:3 – Този път полякът пласира страхотни сервиси и за първи път от началото на мача не изпитва затруднения при подаването си. Българинът този път не записа и точка, но трябва да се отбележи, че началният удар на съперника му беше много добре пласиран и силен. 

3:2 – Нов убедителен сервис-гейм за българина, който макар да загуби първата си точка на свой сервис, не даде нищо повече на опонента си. Първите му сервиси бяха убийствени и в крайна сметка спечели с лекота и третото си подаване в сета. 

2:2 – Майхржак пак има затруднения при подаването си. Той трябваше да се измъква от 0:30 и в крайна сметка го стори, пласирайки четири невероятни първи сервиса. Когато се стигаше до разигравания обаче, българинът имаше инициативата, а и точките. 

2:1 – Нов убедителен сервис-гейм на Григор. Освен сервисът му, работеха още форхендът и другите сериозни оръжия от арсенала му. Пак Майхржак не се добра до точка на подаване на българина, а когато се стигна до дълги разигравания, Григор беше търпелив и убедителен. 

1:1 – Майхржак изравнява резултата в геймовете, но му трябваха много повече усилия да го стори и да спечели подаването си, отколкото на българина преди това. Гришо записа две точки, но те не му стигнаха да се добере до точка за пробив. 

1:0 – Много силен първи гейм за Григор, чийто сервис е безупречен. Той записа два аса, а в другите точки се стигна до бързи разигравания в негова полза. В крайна сметка той открива сметката си в двубоя, без да даде и точка на поляка. 

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар