Загиналият при катастрофата с Кирил Петков е професионален шофьор

Загиналият при катастрофата с Кирил Петков е професионален шофьор

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Загиналият при катастрофата с колата на НСО, в която са пътували Кирил Петков и Найо Тицин, е бил професионален шофьор, съобщи БНТ. Той е карал камион на фирма за почистване.

Пред БНР военният прокурор във Военно-следствения участък – Варна Данчо Славов каза, че колата на НСО е била с включен светлинен сигнал. “Към момента нямаме данни да е имала видеорегистратор”, допълни той.

По-рано днес стана ясно, че по случая работи Военно-окръжна прокуратура-Сливен. На местопроизшествието е извършен оглед от военен следовател в присъствието на военен прокурор и с участие на автоексперти. Огледът е приключил в 22:55 часа вечерта. Иззети са двата автомобила, участвали в произшествието – джип “Фолксваген”, модел “Туарег”, и лек автомобил “Ауди”, модел А4, както и веществени доказателства от значение за изясняване на фактическата обстановка.

Със съдействието на органите на МВР военен прокурор е призовал пътувалите в автомобила на НСО четири лица – двама цивилни и двама служители на службата за охрана. Те са разпитани в късните часове снощи, след което са освободени.

С постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване на непосредствената причина за смъртта на водача на лекия автомобил “Ауди”, както и експертиза за установяване на уврежданията на пострадалата в катастрофата жена.

Изискана е документацията от извършените медицински прегледи на водача на джипа на НСО – старши сержант с инициали А.М.

Изпратени са писма до полицията и общината в Аксаково с искане да се издирят, изземат и предоставят записи от намиращите се в района на инцидента охранителни камери.

Изпратено е писмо до Специализирано звено “Областно пътно управление-Варна” при Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с оглед установяване на движението на двата автомобила, участвали в пътнотранспортно произшествие, за времето от 00:00 часа на 16.05.2024 г. до момента на настъпване на сблъсъка. Изискани са и други справки, свързани с условията на пътя, и с подадените сигнали на тел.112.

Предстоят още разпити с оглед на пълното и всестранно изясняване на обстоятелствата, включително назначаване на комплексна автотехническа експертиза за установяване на скоростта на автомобилите и механизма на причиняване на катастрофата.

Според служебния вътрешен министър Калин Стоянов безспорно е установено, че автомобилът с марка “Ауди” реално е отнел предимството на НСО.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар