Заговориха за преразглеждане на концесионните договори

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния осигурителен доход, докато начинът, предложен от служебното правителство, не стъпваше върху действителния осигурителен доход”. Това заяви председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси и депутат от “Има такъв народ” Любомир Каримански в предаването “Неделя 150” на БНР.

По думите на Любомир Каримански е важно да се подчертае, че средствата са осигурени до края на годината, а за следващата могат да се осигурят от източници в публичния сектор, където могат да бъдат оптимизирани разходите и да се покаже по-висока приходна част:

“Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата. Фирмата “Дънди прешъс метълс” са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 килограма злато за повече от 1,2 млрд. лева. Концесионната такса на тази компания е 1%. … Защо главна прокуратура не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата. Ето една възможност за оптимизиране на разходите в публичния сектор, така че да може приходната част да я има…”.

Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори.

“Ние защитаваме интереса на държавата от гледна точка на експлоатиране на природните богатства на страната. Ние трябва да се съобразяваме и с политиката на ЕК за това как и по какъв начин експлоатираме природните си богатства. … Нима сме направили всичко възможно да оптимизираме икономиката на страната”, добави Каримански.

Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14 септември, смята председателят на бюджетната комисия в НС.

Категорично съм за избори 2 в 1, гледайки от страна на финансите това е по-разумният вариант”, подчерта председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

В предаването “Неделя 150” депутатът от ИТН Любомир Каримански отрече да е той човекът, на когото Татяна Дончева от “Изправи се БГ! Ние идваме!” да е давала пари, за да разцепи парламентарната група, за което разказа пред БНР председателят на ИТН Тошко Йорданов. Каримански заяви, че не е чувал за такава среща.

Каримански определи като минимална възможността той да бъде кандидатът на ИТН за управител на БНБ.

“Не се виждам като министър след предстоящите избори, а като депутат – бих искал да съм индивидуалният мажоритарен депутат на хората”, каза той.

Интервюто на Явор Стаматов с Любомир Каримански в предаването “Неделя 150” можете да чуете от звуковия файл.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар