Свободна Европа

Заговорът срещу “Аз съм българче” на дядо Вазов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Показателно е снишаването на лидерите от сглобката по актуални сюжети, свързани с отродяването на нацията.

За първи път столична община не чества освобождението на София от османлии – институционална тишина!

За първи път столична община не отбелязва рождението на Христо Ботев – институционална тишина!

80 години от най-кървавите бомбардировки над София от англоамериканците – ни знак, ни кост, ни вест, ни възпоминание от президент, правителство, Народно събрание!

Не смеят, клетите слуги на розовия марксизъм (наричан за благозвучие “евроатлантизъм”). Не смеят да разлютят господарите си зад Океана, чиито предци командироваха авиацията си да опустоши без нужда София.

Очевидно паметта на близо 1000 жители на столицата не трябва да бъде почитана – защо сега да си разваляме крепката българо-американска дружба с излишни сантименти…

Знаменателна е и тишината около опита на американската медия “Свободна Европа” да извади от учебните програми стихотворението на Иван Вазов “Аз съм българче!”

То пречело за интеграцията на децата на 100 000 имигранти у нас, накърнявало чувствата им, поставяло ги в неравностойно положение. Изобщо образователната ни програма трябвало да се промени из основи, защото в момента била скроена по мярата на…етническите българи.

Тази мерзост е изпляскана най-нагло на страницата на “Свободна Европа” под формата на директиви към властта. Ако не беше informiran.net да бие тревога, казионните проправителствени издания още щяха да се ошумоляват.

Но как да очакваш защита на “Аз съм българче” от небългари?

Поробителите посягат на генотипа, на културния код, на най-съкровеното, на неформалния ни химн, на всичко българско и родно, а колониалната администрация блее.

Не очаквайте съпротива от кириак-стефчовци! Очаквайте да съдействат безпрекословно на асимилацията, защото отдавна са си продали душата срещу няколко долара повече и срещу амнистия от санкционните списъци.

Нима премиерът Денков, съавтор на соросоидната експанзия в образованието ни в битността си на дългогодишен просветен министър, е с българско съзнание и съвест; обслужва нашите национални интереси?

Нима чорбаджията на сглобката Пеевски е “българче”? Да, може да е “турче”, “еничарче”, но българче…

 

Или мандатоносителят Кирил Петков – лъжеца с двойното гражданство?

А Лорер? Ех, какво българче само е той…

Бъдещата премиерка Габриел – и тя българка отвсякъде, с тази фамилия, с тази преданост на стъклоокото брюкселско чиновничество.

Или Борисов, за когото най-важно е да са доволни “началниците” и да му викат “конграчулейшънс”…

Всичко българско – под ножа! Преди това – всичко руско, като репетиция. И тук не става дума за идеология или геополитика, а за верски кръстоносен поход срещу православното християнство. 

И понеже няма гражданско общество, медиите са превзети, а интелигенцията се реди на опашка за грантове и букъри, нищо чудно внуците ни да сричат в учебниците си, вместо “Аз съм българче” – “Аз съм циганче”.

Затова, приятели, нека направим малкото, което е по силите ни, и си припомним още веднъж сакралните строфи на Дядо Вазов; усещането за чистота, детство, дом и родова принадлежност; простите неща, които искат да ни отнемат и които ни правят човеци:

Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.

Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам –
първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.

Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар