Загубено портмоне и лична вендета са причините за палежа на колите на таксиметровия бос Киров

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Личен мотив бил в основата на палежа на колите на таксиметровия бос Мариян Киров. Това обявиха от Районна прокуратура, цитирани от Trafficnews.bg.

8 таксиметрови автомобила са били изпепелени снощи в пловдивското село Ягодово. Полицията задържа извършителя – 27-годишен мъж от село Крислово.


Подпалвач изпепели 8 таксита в село край Пловдив (снимки)

От прокуратурата обясниха, че мотивът бил личен след пререкания с таксиметровата компания.

“Причините са в процес на изясняване. 28-годишният е обяснил, че преди време е загубил портфейл с 600 лева в едно от такситата на фирмата. Скоро пак е имал пререкания с водач на такси и причината за палежа е омраза към бранша. Той твърди, че сам е решил да подпали колите за лична вендета”, каза Атанас Илиев – говорител на Районна прокуратура.

От държавното обвинение обаче не обясниха дали се касае за поръчков палеж. От извършителя са иззети натривки, а в дома му е направено претърсване. Преглеждат се и видеоматериали от района.

“Запалени са 6 автомобила, имало и бус, и друг автомобил. Установено е, че колите са били на паркинг близо до сервиз. Автомобилите са били без акумулатори, което говори че пожарът не е в следствие на късо съединение. Задържан е мъж, на когото е повдигнато обвинение. Районна прокуратура ще поиска налагане на мярка “задържане под стража” спрямо него. Предвиденото наказание е до 8 години лишаване от свобода”, каза Районният прокурор Чавдар Грошев. Той добави, че Мариян Киров е бил разпитан по-рано днес.

А Киров заяви, че е очаквал посегателството.

COVID кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила останали да работят едва десетина. Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица “Васил Левски”.

“Не знаех, че вече има арестуван. Що се отнася до палежа – очаквах го от двама души. За момента имена няма да споменавам. Подробно съм ги описал в жалбата си пред разследващите. За мен посегателството е поръчково и идва от конкурентни фирми в бранша. Причината – последните месеци съм сигнализирал многократно до институциите за нарушения от таксиметрови дружества. Последната жалба e отпреди 7-8 дни, когато подробно съм описал схемите за укриване на ДДС и оборот. Освен това много компании не плащат осигуровки на водачите и дори шофьорите са без трудови договори. Сезирал съм институциите и за това, че след февруари месец кметът на Пловдив има право да отнема лиценза на фирми с нарушения. Това не се прави, въпреки че законът го позволява и въпреки че са всеизвестни нередностите. Ние, редовните превозвачи, губим от тези схеми. Губи и държавата”, заяви Мариян Киров.

Щетите причинени от пожара са над 70 хиляди лева, посочва таксиметровият бос.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар