Задава брутален циклон със студ и много сняг, ще ни хване изведнъж, подгответе се

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От снощи се очаква един снежен циклон точно за Нова година. До неделя изцяло дамско време – топло, топло, топло. Въздухът в София няма да е чак толкова хубав, защото вятъра е слабичък.

Днес, утре, в четвъртък температурите ще бъдат 10-12 градуса, а на север от Стара планина – 17-18 градуса. В сряда някъде може да стигне и до 20 градуса през деня. Това не е нещо феноменално, случва се макар и рядко. Това коментира в ефира на Нова тв проф. Георги Рачев.

До неделя остава времето топло и сухо. В планините ще е много слънчево. Дори на Мусала ще бъдат положителни температурите. Но в неделя започва едно захлаждане и много по-динамично време. На Коледа ще е сравнително топло.

Снижният циклон за Нова година ще дойде у нас още на 29-30 декември. Чак се уплаших, защото е толкова брутален циклона, посочи Рачев.

Всичко зависи от следващата неделя, защото това е поредния Средиземноморски циклон. Ако сега този новогодишен циклон мине през Гърция, ще има достатъчно студ, който да навлезе в България и интензивните валежи да се превърнат в сняг. Това е след две седмици, допълни той.

Има много време и никой не знае точно как ще мине циклона. Така че времето ще покаже. Тази прогноза е със сбъдваемост 25%. Какво ще се случи в неделя – понеделник, може да коментираме по-ясно нещата, коментира Рачев.

Януари се очаква да е с градус-два по-топъл от обичайното. Това се отнася и за следващите месеци. За сметка на това в цяла Европа ще има нормални валежи през зимата, а над Балканите ще са по-малко.

Очакват се валежи в неделя и понеделник, което може да облекчи положението в Перник, добави професорът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар