Задължителното носене на маски на закрито в Англия отпада на 19 юли

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Носенето на мяски няма да бъде задължително на затворени обществени места в Англия от 19 юли. Това обяви днес британският премиер Борис Джонсън. На тази дата ще бъдат вдигнати и последните ограничения, свързани с вируса, предаде Франс прес.

“Слагаме край на законовото задължение за носене на маска”, обяви Джосън на пресконференция. Той обяви, че от тази дата ще отпадне и задължението за социална дистанция от най-малко 1 метър.

Тези облекчения обаче пораждат полемика заради увеличението на новите случаи на зараза, приписвани на варианта Делта на вируса.

Джонсън заяви, че ваксините са скъсали връзката между инфекциите с коронавируса и смъртните случаи, предаде Ройтерс. Той обаче поиска малко повече време, за да се видят доказателствата, че “нашите ваксини са помогнали за скъсване на връзката между болестта и смъртта”. Джонсън допълни, че става все по-ясно, че ваксините срещу коронавируса са успешни, тъй като мнозинството от приетите в болници сега са неваксинирани хора.

Премиерът заяви, че що се касае до пътуванията, министърът на транспорта ще направи някои съобщения по-късно тази седмица.

Малко по-рано днес британският здравен министър Саджид Джавид обаче предупреди пред британския парламент, че случаите на зараза във Великобритания ще нараснат значително в сравнение с нивата от сега. Той каза, че на 19 юли може да се очаква, че броят на новите случаи на зараза за денонощие ще е далеч по-голям, отколкото е сега.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар