Задържаната чешка тенисистка: Чувствам се като в затвор – Тенис – Голям шлем

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чешката тенисистка Рената Ворачова обяви задържането си в Австралия като “участие в екшън филм”. Това заяви самата тя пред чешките медии. Нейната виза за Австралия бе анулирана, също като тази на Новак Джокович, и тя е задържана в същия хотел в Мелбърн.

Ворачова е успяла да влезе в Австралия и да играе на турнир в Мелбърн, преди да бъде задържана в четвъртък, каза спортистката в интервю за сайта idnes.cz.

“Не мога да кажа, че са били лоши с мен. Но не бях подготвена за това как протекоха нещата. Чувствах се като в екшън филм”, споделя 38-годишната тенисистка.

“Някои практики от карантината не са приятни. Чувствам се малко като в затвор”, добави тя от хотела си в Мелбърн, където е затворена в стаята си със затворени прозорци.

“Почуствах се най-зле в момента, в който ми казаха, че анулират визата ми. Въпреки че адковатът, който беше с мен, каза, че имам всички необходими документи и потвърждения”, каза още Ворачова.

Чехкинята разкри, че има медицинско изключение, защото се е възстановила от КОВИД-19 преди Коледа. Правителството на Австралия обаче е написало писмо до тенис асоциацията в страната през ноември, в което се казва, че предишни инфекции с КОВИД-19, не са задължителна причина за изключение в страната, както е на други места.

Ворачова добави, че не е против ваксините, но не е имала време да се ваксинира, което смята да направи скоро. Специалистката на двойки добави, че очаква да напусне страната, след като е решила, че няма да обжалва решението. “Надявам се да оставят Джокович да играе. Ние сме атлети и дойдоха в Австралия заради тениса”, каза още Рената Ворачова.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар