Задържаха близо 9 тона нелегален алкохол, описан като дезинфектант

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Митнически служители на ГКПП Дунав мост 2 – Видин Калафат задържаха близо 9000 литра етилов алкохол, водка и ракия, описани като дезинфектант, съобщават от Агенция „Митници“. Нелегалният алкохол е открит при проверка на товарен автомобил, напускащ страната през Дунав мост 2. Водачът е декларирал, че превозва групажна стока за Великобритания, уточняват в съобщението.


Снимка: Агенция Митници

Митническите служители са се усъмнили в част от товара, описан като „хигиенен разтвор за ръце“ и разпределен в 192 туби по 20 литра с общо количество 3840 литра. Направената последваща проверка е установила, че част от течността в тубите е с алкохолно съдържание 37,8 градуса с мирис на водка, а друга – 41,3 градуса с мирис на ракия. Количествата са били задържани. На следващия ден митническите служители са извършили проверка в обекта, посочен в документите на товара като производител – цех за биоторове и дезинфектанти в област Габрово, уточняват от Агенция „Митници“. Инспекторите от ТД Митница Русе, отдел „Митническо разузнаване и разследване“, сектор „Оперативен контрол Свищов“ са открили на мястото близо 5000 литра течност – част от нея в два куба с вместимост 1000 литра, а останалата – в туби с етикети с надпис „хигиенен разтвор за ръце“.

Според данни на служители в обекта течностите представляват денатуриран (негоден за консумация) спирт и дезинфектант, допълват от Агенция „Митници“. Направените лабораторни проби обаче показват, че така нареченият „хигиенен разтвор за ръце“ е неденатуриран етилов алкохол, годен за консумация

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар