Задържаха двама братя заради 15 кг взривни вещества в дома им – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Двама братя близнаци бяха арестувани в Ню Йорк, след като полицията намери в апартамента им около 15 килограма взривни вещества.

Разследващите насочили вниманието си към единия брат, 27-годишния учител Кристиан Торо, след като през декември в гимназията му в нюйоркския квартал “Харлем” е бил получен сигнал за бомба. В края на януари Кристиан напуснал, а брат му Тайлър върнал в училището служебния му лаптоп, в който били намерени инструкции за изработка на взривни устройства.

След разследване на нюйоркската полиция и ФБР най-малко двама ученици заявили, че Кристиан Торо им плащал по 50 долара на час, за да складират барут, извлечен от фойерверки.

Вчера полицията е претърсила апартамента на двамата братя в нюйоркския квартал “Бронкс”. Там били намерени около 15 кг вещества, които може да се използват за направата на бомба, като калиева селитра, барут и метални топчета. Намерен е и бележник на Тайлър Торо с потенциални заплашителни изречения като “Като дойде пълнолунието, малките ще познаят терора” и позовавания на “Операция “Светкавица”.

“Нито едно от тези две лица не е било наблюдавано от нас, нито имат криминално досие преди настоящото разследване”, каза зам.-комисарят на полицията на Ню Йорк Джон Милър.

Кметът Бил де Блазио заяви, че не е имало непосредствена заплаха, но добави, че разследването “вероятно е спасило много животи”.

Двамата братя са обвинени в незаконна изработка на разрушително устройство. Ако бъдат признати за виновни, може да бъдат осъдени на до 10 години затвор.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар