Задържаха и втория обвиняем по делото за кокаина в Студентски град – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес, 05.06.2020 г., състав на Софийски градски съд е уважил искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Н.П., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК.

Наказателното производство по случая е започнало след като на 24.05.2020 г., в лек автомобил м. “Мерцедес”, паркиран в ж.к. “Студентски град” в столицата, било открито голямо количество кокаин – около 40 килограма. Тогава бил задържан и привлечен към наказателна отговорност водачът на въпросната кола – Н.П.

В резултат на активни действия по разследване по образуваното досъдебно производство, водено под ръководството на Софийска градска прокуратура, е била установена съпричастността на лицето М.Н. към деянието. Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение – 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. “Проф. Атанас Иширков” в ж.к. “Студентски град”. Престъпното деяние по чл. 354а, ал. 2 от НК е било извършено от него в съучастие с Н. П.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора в Софийска градска прокуратура, че са налице изискуемите от закона предпоставки за неговото задържане  – съпричастността на обвиняемия М.Н. към извършването на престъпното деяние, което е тежко, предвиденото в закона наказание за него и реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар