Задържаха македонци, крали пари от дрехи в заведения в Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Двама македонски граждани (на 50 и 54 години) – извършители на кражби на парични суми, съхранявани във връхните дрехи на посетители в елитни бургаски заведения, оставени без надзор на закачалки или столове, бяха задържани, съобщават от МВР Бургас.

Мъжете влизали в заведенията под предлог, че са клиенти, оглеждали вътрешността им и небрежно закачали своите връхни дрехи на закачалки в търговския обект. Разглеждали внимателно менюто или водели пространни разговори със сервитьорите, след което ставали и докато вземали собствените си връхните дрехи, преджобвали дрехите на другите посетители.

По тази схема е извършена кражба на сумата от 500 долара, 300 лв. и 200 египетски паунда, собственост на 33 годишен софиянец.

Македонците прилагали и втора схема, посредством която в друго бургаско заведение, разположено в к-с „Лазур“, седнали в близост до масата на набелязаната жертва, чието сако било наметнато върху облегалката на стол. Използвайки моментното разсейване и липсата на надзор, македонците успели за преджобят сакото на клиента – 39 годишен айтозлия, като отнели сумата от 240 лева и 195 евро.

Подобни действия чуждите граждани се опитали да приложат и в други бургаски заведения в Централна градска част, но те не се увековечили с успех. След двата „удара“ македонците отпътували за София за да прикрият следите си, но в резултат на бързи полицейски действия са задържани в София заедно с автомобила им „Ауди А 8“, със софийска регистрация.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар