Заев от „Пирогов“: Оцелелите са пътували в задната част, счупили са стъкло, за да се спасят – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и медиците от „Пирогов“ изнесоха данни за трагедията на АМ „Струма“ край село Боснек с 45 загинали пътници в изгорял автобус.

„Страшна трагедия, за жалост голям брой загинали – 46, от които 12 деца. Благодарим на българските власти, лично на Стефан Янев, който беше в постоянен контакт със Зоран Заев. Седем човека са в Пирогов, добре са, имат травми. Благодарни сме на всички в Пирогов и на директора. Има няколко члена на едно семейство сред пострадалите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на около 40-50 години“, каза здравният министър на Северна Македония Венко Филипче, който беше в „Пирогов“ заедно със Зоран Заев и министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи.

Буяр Османи заяви, че наистина е имало бърза реакция от българските власти, оказана е първа медицинска помощ и ранените са стабилизирани.

„Ще оставим на българските експерти да анализират причините за инцидента. Слава Богу има оцелели, които ще разкажат какво се е случило. Когато автобусът е пламнал, от задните седалки пътниците са успели да счупят прозореца и да се измъкнат. Част от роднините на пострадалите ще дойдат в „Пирогов“, посочи Заев.

Жертвите са от повече националности – има и от Сърбия, и от Белгия, но са граждани на Северна Македония. Жертвите не са само от Скопие, има и от други македонски градове.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар